(+382 202) 19905

Panel diskusija „Živi lokalno, uči globalno“

Panel diskusija „Živi lokalno, uči globalno“

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE


  • Hipotekarna banka, u saradnji sa Počasnim Konzulatom Crne Gore u Milanu, organizovaće za studente i postdiplomce edukativni događaj - panel diskusiju „Živi lokalno, uči globalno“ koja će se održati 07. marta u hotelu Hilton sa početkom u 11.00 časova.
  • U uvodnoj riječi učesnicima će se obratiti Dolly Predović, Počasna konzulka CG u Milanu i nekadašnja profesorka Korporativnih finansija na Bokoni Univerzitetu.
  • U panel diskusiji će učestvovati Rektor Univerziteta Bokoni iz Milana prof. Gianmario Verona i prof. Milica Pejanović Đurišić, redovni profesor na Univerzitetu Crne Gore. Panel diskusiju će moderirati Radoje Cerović, psiholog i poslovni konsultant.


Na događaju koji je prvenstveno namijenjen studentima i postdiplomcima, razgovaraće se o obrazovanju kao ključu budućnosti, mogućnostima koje univerziteti nude u sticanju znanja i vještina neophodnih za uspjeh, o tome kako steći internacionalno iskustvo ili ga nadoknaditi kroz lokalni interkulturalni sadržaj. Razgovaraće se i o sposobnostima shvatanja lokalnih događanja unutar globalnog konteksta i sposobnostima procjene uticaja globalnih fenomena na profesionalni i lični život kao neophodnim atributima svršenih diplomaca u savremenom društvu.

Univerziteti i lokalna zajednica mogu da urade mnogo unutar svog geografskog okruženja, na razvoju interkulturalnog učenja i svijesti o globalnim uticajima, što će takođe biti jedna od tema pomenutog panela.

Ovim putem se pozivaju studenti i postdiplomci, ali i svi zainteresovani građani da se putem web sajta Hipotekarne banke www.hb.co.me prijave do 03. marta, jer je broj mjesta ograničen. Prisustvo događaju je besplatno.

Facebook
Kako da nas pronađete
Pronađite filijalu ili bankomat