(+382 202) 19905

Savjeti za upotrebu kartica

Koristite vašu platnu karticu uspješno i bez brige uz naše stručne savete

Broj izdatih platnih kartica i njihova upotreba na prodajnim mjestima i bankomatima neprestano rastu, a sa svih strana stižu brojne prijetnje po sigurnost vaših kartica i vašeg novca. Zato smo za vas pripremili nekoliko korisnih i jednostavnih savjeta za sigurno korišćenje kartica na bankomatima i prodajnim mjestima.

Prije svega, za sve vlasnike naših platnih kartica obezbijedili smo uslugu HB-SMS: istog trenutka kada obavite transakciju na telefon vam u formi SMS poruke stiže obavještenje o promjeni na Vašem računu, kao i mjestu i vremenu transakcije. Tako ćete biti sigurni da niko ne koristi vašu karticu neovlašćeno, a ako dobijete poruku o transakciji koju niste odobrili možete nas odmah obavijestiti i tako spriječiti dalju štetu. Više o HB-SMS usluzi možete pogledati na linku HB-SMS servis

Savjeti za čuvanje kartica i sprečavanje zloupotreba

Svoju karticu čuvajte u novčaniku ili na nekom drugom sigurnom mjestu.

Karticu čuvajte odvojeno od PIN-a

Magnetna traka na poleđini kartice je vrlo osjetljiva, te je neophodno da je čuvate od fizičkih oštećenja (ogrebotina), izvora elektromagnetnog zračenja, vlage i sl.

PIN

Kada dobijete PIN od Banke, potrudite se da ga zapamtite, a koverat sa PIN-om uništite.

Nikada ne zapisujte svoj PIN, naročito ne na papirima i dokumentima koje nosite sa sobom.

Ukoliko sumnjate da još neko zna vaš PIN, obratite se Banci kako bismo vam obezbijedili novi PIN.

Kada koristite bankomat potrudite se da zaštitite vašim tijelom ekran dok birate opcije sa ekrana, a prilikom unošenja PIN-a zaštitite rukom tastaturu na bankomatu.

Korišćenje bankomata

Prilikom korišćenja bankomata neophodno je da obratite pažnju na okolinu i ljude oko sebe.

Ukoliko se neko pored vas ponaša sumnjivo ili nedolično, gura vas ili posmatra transakciju preko vašeg ramena ili slično, najbolje je da odustanete od transakcije.

Ukoliko uočite bilo što sumnjivo na bankomatu (npr. dodatno instaliranu opremu), odustanite od transakcije i odmah o tome obavijestite najbližu poslovnicu Banke ili pozovite naš Call Centar na broj 19905.

Ne prihvatajte pomoć ni od koga. Ukoliko niste sigurni kako se koristi bankomat, obratite se osoblju Banke i mi ćemo vam obezbijediti sve neophodne informacije i uputstva.

Ukoliko vam bankomat ne vrati karticu, odmah o tome obavijestite najbližu poslovnicu Banke ili pozovite naš Call Centar na broj 19905.

Prodajna mjesta, prodavnice, restorani i sl.

Čuvajte svoju karticu i držite je na vidiku prilikom obavljanja transakcije. To posebno važi za restorane i prodavnice kod kojih se POS terminali nalaze na udaljenijim mjestima od kase.

Ukoliko je POS terminal udaljen, insistirajte kod prodavca da transakciju obavi isključivo u vašem prisustvu.

Nestanak ili gubitak kartice

Nestanak ili gubitak kartice prijavite odmah najbližoj poslovnici Hipotekarne banke, drugoj banci sa oznakom Visa ili MasterCard, ili pozovite naš Call Centar na broj 19905.

Facebook
Kako da nas pronađete
Pronađite filijalu ili bankomat