(+382 202) 19905

Premium Mastercard PayPass kartica

Prvoklasne kartice za klijente koji znaju šta hoće!

U saradnji sa Crnogorskim Telekomom kreirali smo Premium Mastercard PayPass, platne kartice koje će vam pored udobnog i brzog bezgotovinskog plaćanja omogućiti i da uštedite.

Koristeći ove kartice na skoro 1.000 prodajnih mjesta širom Crne Gore možete ostvariti popuste do čak 25 %. Pored popusta u širokoj mreži Premium partnera, možete ostvariti i 10 % popusta na maloprodajne cijene svih uređaja u T-Centrima.

Kome je namijenjena?

Premium kartice su namijenjene fizičkim licima, korisnicima usluga Crnogorskog Telekoma.

Premium karticu možete dobiti ako imate aktivan bilo koji od servisa Telekoma: internet, fiksna telefonija, Extra TV, mobilna telefonija (postpaid ili prepaid) ili Mobilni internet. Pod aktivnim se podrazumijeva da nije isključen u oba smjera, bilo zbog neplaćanja računa ili nekog drugog razloga.

Glavne prednosti

 • bezgotovinsko plaćanje u zemlji i inostranstvu bez provizija i naknada
 • besplatno podizanje gotovine na bankomatima Hipotekarna banke
 • brzo PayPass beskontaktno plaćanje, bez unošenja PIN-a za male kupovine
 • mogućnost korišćenja kartice za kupovinu putem Interneta
 • mogućnost plaćanja telefonskog računa u T-Centrima i na bankomatima Hipotekarne banke bez provizije
 • mogućnost dopune Telekom prepaid računa na bankomatima Hipotekarne banke
 • mogućnost prijema sigurnosne SMS poruke za svaku obavljenu transakciju

Kako funkcioniše?

Korišćenje kartice je moguće na mreži POS terminala i bankomata u zemlji i inostranstvu, na svim prodajnim mjestima označenim sa logoom kompanije Mastercard.

Karticu možete koristiti i za kupovinu na Internetu, s tim što vam preporučujemo da svoje transakcije ograničite na Web sajtove koji koriste CVV standard za potvrdu identiteta vlasnika kartice, čime se garantuje dodatna bezbjednost u Internet transakcijama.

Osnovni korisnik kartice je osoba koja je vlasnik računa, i po jednom računu se može izdati samo jedna osnovna kartica. Na nju može biti izdato više dodatnih kartica, a sve transakcije po osnovu korišćenja dodatnih kartica terete račun korisnika osnovne kartice. Dodatna kartica se izdaje samo uz saglasnost vlasnika računa osnovne kartice. Rok važenja osnovne i dodatnih kartica je 3 godine.

Sve prednosti Premium kartica važe dok god je vlasnik aktivan korisnik Crnogorskog Telekoma. Kartica se blokira ako je korisnik isključen u oba smjera, ali i odblokira kada korisnik plati račun. Ako ste prepaid korisnik, potrebno je dopuniti račun sa najmanje 5 EUR mjesečno, elektronskom dopunom ili vaučerom.

Gubitak kartice, bilo da je izgubljena ili ukradena u zemlji ili inostranstvu, odmah treba prijaviti na telefon +382 19905 (dostupan 24 sata dnevno, 365 dana u godini) ili u našoj najbližoj poslovnici.

Troškovi korišćenja kartice

Naknada za izdavanje kartice   bez naknade
Mjesečna članarina0,50 EUR
Plaćanje na POS terminalimabez provizije
Podizanje gotovine na bankomatima Hipotekarne bankebez provizije
Podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka3,00 % (min. 3 EUR)


Potrebna dokumentacija za dobijanje kartice

Da biste mogli da dobijete Premium Mastercard PayPass karticu, potrebno je da u jednoj od naših poslovnica podnesete sledeću dokumentaciju:

 • popunjenu pristupnicu za Premium karticu
 • fotokopiju lične isprave (lične karte ili pasoša)

Mogućnost kupovine na rate imaju svi korisnici Premium kartica koji imaju tekući račun i odobreno prekoračenje po računu za kupovinu na rate.

Prekoračenje po računima za kupovinu na rate se odobrava bez kamate za sve klijente. Zahtjev za prekoračenje možete podnijeti u bilo kojoj poslovnici Hipotekarne banke, a prekoračenje se odobrava na osnovu sljedeće dokumentacije:

Za klijente koji primaju lični dohodak kod Hipotekarne banke

 • zahtjev za prekoračenje vlasnika računa
 • potpisana blanko mjenica sa mjeničnim ovlašćenjem, ili oročeni depozit u iznosu prekoračenja

Za prekoračenje po računu u visini od preko jednog do dva lična dohotka, dodatno se dostavlja rješenje o administrativnoj zabrani, dok za prekoračenje po računu u visini od preko dva lična dohotka (do 10.000 EUR) dodatno je potrebno rješenje o administrativnoj zabrani jednog ili više žiranata sa potpisanim blanko mjenicama sa mjeničnim ovlašćenjima.

Za klijente koji ne primaju lični dohodak kod Hipotekarne banke (za prekoračenje po računu do 3.000 EUR)

 • zahtjev za prekoračenje vlasnika računa
 • rješenje o administrativnoj zabrani vlasnika računa
 • rješenje o administrativnoj zabrani jednog ili više žiranata
 • bjanko mjenice potpisane od strane korisnika prekoračenja i žiranata ili oročeni depozit u iznosu prekoračenja

Banka zadržava pravo da zatraži dodatna sredstva obezbjeđenja, ali i da ne odobri limit/prekoračenje u skladu sa procjenom rizika i bonitetom klijenta.Zvanična prezentacija Premium programa:
http://www.premiumprogram.me/
Facebook
Kako da nas pronađete
Pronađite filijalu ili bankomat