(+382 202) 19905

3D Secure


Besplatna usluga za uživanje u bezbjednoj kupovini putem interneta

3D Secure je potpuno besplatna usluga Hipotekarne banke koja Vam garantuje dodatnu sigurnost prilikom kupovine Mastercard i Visa karticama na internetu, odnosno web sajtovima koji su dio Mastercard SecureCode i/ili Verified by Visa programa.

Ova usluga će zaštiti Vaše Mastercard i Visa kartice od potencijalnih zloupotreba prilikom kupovine na internetu.
Sve što Vam je potrebno za bezbrižnu kupovinu preko interneta je sljedeće:
  • Mastercard ili Visa platna kartica Hipotekarne banke
  • Internet prodavnica koja podržava plaćanje putem Mastercard SecureCode i/ili Verified by Visa servisa

Jednostavna aktivacija 3D Secure usluge

Osim što je potpuno besplatna, ova usluga se i veoma jednostavno aktivira. Pri kupovini na internetu, na ekranu se otvara 3D Secure dialog box i vrši se provjera da li je kartica uključena u program sigurne kupovine. Ova provjera može se izvršiti na dva načina, u zavisnosti od toga koji izaberete:

  1. Jednokratna OTP lozinka, koja se se dobija putem SMS poruke i e-mejla koji su prijavljeni kod Hipotekarne banke. Lozinka je jednokratna, što znači da Vam pri svakoj sljedećoj kupovini šaljemo novu.                                  
  2. E-secure lozinka podrazumijeva da, nakon unošenja Vašeg matičnog broja i broja mobilnog telefona, sami birate lozinku koju ćete koristiti pri svakoj narednoj kupovini. Niko osim Vas i Hipotekarne banke nema uvid u lozinku, pa ni web sajtovi putem kojih se odvija kupovina.  
    • Neophodan preduslov za korišćenje ovog servisa je taj da je u našoj bazi unesen Vaš JMBG (što je dio standardne procedure otvaranja računa, odnosno izrade kartice), broj mobilnog telefona i e-mail adresa. U slučaju da u međuvremenu promijenite neki od ova dva podatka, primićete zahtjev da se javite Hipotekarnoj banci radi ažuriranja podataka. 

3D Secure uslugu možete koristiti sa svojom postojećem Mastercard, odnosno Visa karticom, na bilo kom računaru i mobilnom telefonu, bez bilo kakvog dodatnog softvera ili aplikacija.

Zahvaljujući ovoj usluzi, kao korisnik imate punu kontrolu nad korišćenjem kartice, čime se sprečava njena zloupotreba. Osim toga, korisnik ima uvid i u prenos ličnih podataka koji se odvija između njega i banke, a koji su web prodavcu nedostupni. Sva internet plaćanja obavljaju se putem aktivacionog koda ili lozinke poznatim samo korisniku kartice.

U slučaju da zaboravite svoju lozinku ili aktivacioni kod, kao i u situacijama kada se dese tri uzastopna pogrešna unosa, usluga biva blokirana. Tada je neophodno da pozovete Kontakt centar 19905 Banke, kako bi Vam dalje korišćenje ove usluge bilo omogućeno.
Facebook
Kako da nas pronađete
Pronađite filijalu ili bankomat